GbtS Green Divide 2022

GBTS heeft deze prachtige gravel-route gereden.

In de zomer van 2021 lanceerde Erwin Sikkens samen met Komoot de GREEN DIVIDE, een 300 kilometer lange onverharde bos- en natuurroute over de complete lengtes van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Wat begon als een persoonlijk passie project, werd al snel een van de bekendste en populairste gravel-bikepacking routes van Nederland.  

Vroeg in de ochtend vertrekken wij vanuit het mooie Zeeland richting het station van Naarden-Bussem om daar onze GREEN DIVIDE te starten. 300 kilometer over een van de langste en mooiste onverharde natuurtraverse van Nederland fietsen. Wat jaren geleden begon als idee om onverhard van Arnhem naar Zwolle te fietsen, is inmiddels uitgegroeid tot deze 300 kilometer lange superroute. instagram.com/erwinsikkens_com

#GREENDIVIDE #DUTCHDIVIDESERIES #KOMOOT

Oorsprong
Het idee voor de GREEN DIVIDE ontstond toen ik net in Arnhem kwam te wonen. Ik was gefascineerd door de vele groene parken die tot vlak aan het stadscentrum reiken, maar toch een open verbinding met de Veluwe hebben. Het idee dat ik zo dicht bij huis op de fiets kon springen en niets anders dan groen zou zien tot ik in Zwolle was, was het zaadje voor de uiteindelijke tocht. Jarenlang reed en perfectioneerde ik de route om deze zo mooi mogelijk over legale paden te laten lopen. Met de komst van Komoot naar Nederland werd het plannen zelfs een stuk makkelijker. Met 10 kilometer klunen langs de Rijn reeg ik de Utrechtse Heuvelrug er aan vast, om zo de langste – bijna helemaal ononderbroken – natuurroute van Nederland te maken. De GREEN DIVIDE was geboren!

-Erwin Sikkens-

5 comments

 • Adam Brown
  Posted 18 juni 2018 12:26 0Likes

  Aliquam pede vitae bibendum ultrices metus amet. In pellentesque ut, integer pede non venenatis, arcu doloremque convallis.

 • Philip James
  Posted 18 juni 2018 12:26 0Likes

  Ultrices metus amet. In pellentesque ut, integer pede non venenatis, arcu doloremque convallis.

  • Ashley Bronks
   Posted 18 juni 2018 12:27 0Likes

   Lacus purus dolor ac, eu interdum, duis per nibh, vitae suscipit et.

 • Cindy Jefferson
  Posted 18 juni 2018 12:28 0Likes

  At arcu fusce feugiat consectetuer pede turpis, nonummy erat aenean, vel et. Curabitur risus litora viverra quisque dictum, vel nunc dapibus lacus id amet, lobortis id mattis adipiscing metus erat massa, nulla vivamus lectus.

leave a comment