6 mei 2023

Zeeland krijgt zijn eerste grote graveltocht, gravel by the Sea.

 

Op 6 mei 2023 organiseren we een graveltocht over Walcheren en Noord-Beveland. Vanuit een prachtige boerderijlocatie in Meliskerke kun je vertrekken voor een tocht van 70 of 130 kilometer!

 

Gravel in Zeeland betekent zee, dijken, duinen, landbouwpaden, klinkers, asfalt en gravel. Dichtbij de natuur maar ook langs kleine dorpen, over stoere Deltawerken en met mooie vergezichten. 

 

Zeeland, land van ‘het water komt’ , land van ik worstel en kom boven. Land van wind, veel tegenwind, stoempen, weinig woorden en karakter. Land van Jan Raas, Maarten Ducrot, Johnny Hoogerland en jonge talenten als Milan Vader, Antwan Tolhoek en de gebroeders van Dijke.

 

Gravel in Zeeland spelregels:

 

  • We volgen uitsluitend paden die toegankelijk zijn voor fietsers en mtb’ers.
  • Je bent verkeersdeelnemer en volgt de geldende regels. Een week voor de start ontvang je een gpx met de route.
  • De route is niet uitgepijld, lastige en gevaarlijke punten uitgezonderd.
  • Onderweg zijn er rijkelijk gevulde stops (72 km 1, 130 km 2 stops).
  • Bij de start is er technische bijstand van Velosport Middelburg en bij problemen onderweg wordt EHBO dan wel ophaalservice voorzien.
Startplaats
Start / Finish

Gilles en Corrie zijn deze keer onze gastheer- en vrouw. De boerderijcamping is gelegen aan de Krommenhoekseweg 2 te Meliskerke waar je ook kunt parkeren (als het niet land er een beetje droog bij ligt). Het programma dient nog nader ingevuld te worden maar duurt tussen 08:00 en 18:00 uur.

 

Starttijd:

 

Elke afstand heeft een eigen aanvangstijd. Deelnemers starten in kleine groepjes Hierdoor wordt het niet te vol op de paden. Door deze aanvangstijden finishen alle deelnemers redelijk kort na elkaar. Wel zo gezellig. Dan kun je na afloop je ervaringen delen, eventueel samen een hapje en drankje nuttigen onder het genot van live-muziek maar bovenal nagenieten!

Gravel by the Sea route

130 Kilometer

130KM

afstand

6-8

uur

2

stops

1806KM

Langs de Zee
70 kilometer

100KM

distance

3-6

hours/day

6

Difficulty (1-10)

1806

High Point
follow us @corredo